radioeagle.punt.nl
Strengere aanpak van Radiopiraten
Het Agentschap Telecom gaat de boel stevig aanpakken !!!
 
STRENGERE AANPAK VAN RADIOPIRATEN
Er komen steeds meer radiopiraten in Nederland. Het Agentschap Telecom wil met een nieuwe aanpak een einde maken aan de illegale radiostations, die voor gevaarlijke situaties zouden zorgen.         
Vooral vliegtuigpiloten hebben nogal eens last van de etherpiraten, zegt het Agentschap Telecom. De uitzendingen kunnen de communicatie in de cockpit met de verkeersleiding ontregelen. De piratenzenders zijn met name in het noorden en oosten populair. Inspecteurs gaan daar zoeken naar antennes in de tuin. Wie met zo'n zendmast uitzendt, krijgt een boete van zeker 2500 euro.
 BRON: © ANP 17 JUNI 2010
 
Agentschap Telecom gaat over tot een nieuwe aanpak van etherpiraten. De toezichthouder wil hiermee meer effect bereiken bij de bestrijding van illegale uitzendingen in de FM-omroepband.A

Het doel van de nieuwe aanpak is om zoveel mogelijk overtredingen voorkomen. De nieuwe aanpak start in Zuidoost Drenthe en wordt daarna uitgebreid naar andere delen van Nederland.

Lik op stuk

“Etherpiraten zorgen voor veel overlast in het noorden en oosten van ons land”, zegt Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom, “Met hun illegale uitzendingen verstoren ze het bereik van legale radiostations in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland. Ook het luchtverkeer ondervindt regelmatig hinder van de illegale uitzendingen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. We willen zoveel mogelijk overtredingen voorkomen, maar als ze toch de fout in gaan, geven we de piraten lik op stuk.”

Vooraf waarschuwen

De aanpak richt zich op eigenaren of huurders van percelen waarop een permanente antennemast staat met antennes die bij uitstek geschikt zijn voor illegale uitzendingen in de FM-omroepband. Inspecteurs van Agentschap Telecom bezoeken de eigenaren en huurders persoonlijk en geven hen een brief waarin een hoge boete en een last onder dwangsom worden aangekondigd als de antenne-installatie wordt gebruikt voor een illegale uitzending. Vervolgens wordt intensief gecontroleerd of er illegale uitzendingen plaatsvinden. Dit gebeurt op locatie, maar ook op afstand. Als er sprake is van een illegale uitzending, wordt direct een boete van €2.500,- opgelegd. Daarnaast wordt een last onder dwangsom van €2.250,- opgelegd. Deze wordt verbeurd als opnieuw een illegale uitzending wordt geconstateerd. Het bedrag kan oplopen tot maximaal €33.750,-.
 
BRON: www.agentschap-telecom.nl
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl